Home Agenda Nadenken over de toekomst bij ALS

Nadenken over de toekomst bij ALS

Datum 07 maart 2024
Type evenement webinar
Tijd evenement 20.00 uur
Kosten geen
Plaats online
Organisator ALS Centrum, ALS Patiëntenvereniging, Carend, Patiëntenfederatie Nederland en Stichting Palliatieve Zorg Nederland
In het webinar 'Nadenken over de toekomst bij ALS' wordt er gekeken naar het belang van nadenken over de toekomst bij ALS en PSMA (een zeer zeldzame en aan ALS verwante aandoening).

Wat is voor jou als patiënt en je naasten nu belangrijk en wat is belangrijk als je steeds verder achteruit gaat? Welke klachten krijg je en hoe kunnen we die zo goed mogelijk behandelen? Hoe kan beademing in de thuissituatie worden toegepast? Hoe kijk je naar de toekomst? Welke wensen heb je? Praat je hierover met je zorgverleners en je naasten? Welke rol heeft de huisarts als je ALS/PSMA hebt? Op deze en meer vragen krijg je antwoord tijdens dit webinar.

Revalidatiearts Esther Kruitwagen-Van Reenen, revalidatiearts in het UMC Utrecht en werkzaam bij het ALS centrum Nederland geeft tijdens dit webinar een korte medisch uitleg over ALS/PSMA. Daarna zal internist Michael Gaytant, eveneens werkzaam in het UMCU bij het centrum voor thuisbeademing, vertellen over de mogelijkheden voor beademing in de thuissituatie. Hierna zal geestelijk verzorger Marc Rietveld uitleg geven over de vragen en emoties die het hebben van deze ziekte kan oproepen en vertellen hoe je hier mee om kunt gaan en met wie je hierover kunt praten. Tot slot zal een naaste zijn of haar ervaringen delen.

Het webinar is online en gratis.Je moet je wel aanmelden.

Meld je hier aan

Het webinar is mogelijk gemaakt door het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II.

Meer weten? Stel je vraag

Neem voor spoedeisende vragen en vragen over je persoonlijke, medische situatie altijd contact op met je eigen arts of verpleegkundige.
Stel jouw vraag