Home Ongeneeslijk. Niet uitbehandeld. Bijeenkomsten in de buurt

Bijeenkomsten in de buurt

Soms kan het helpen om te praten met anderen. Over je ziekte, hoe je ermee omgaat en wat jij verwacht van de laatste levensfase. Tijdens deze bijeenkomsten in het land ontmoet je lotgenoten of zijn er zorgverleners aanwezig die jou kunnen helpen. 

*Dit overzicht is niet compleet. Kijk ook op de websites van patiëntenverigingen. Mis je een bijeenkomst in maart? Meld het ons via ons contactformulier

Drenthe

Westerbork - 16 maart - Alzheimer Café 'Voorbereiding op de laatste levensfase'

Rika Roffelsen, werkzaam bij Netwerk Dementie Drenthe gaat in gesprek over de wensen en vragen over de laatste levensfase

Meer informatie


Flevoland

Zeewolde - 15 maart - Care for Cancer spreekuur

Kanker grijpt zeer diep in je leven. Wat moet ik doen? Hoe omschrijf ik waar ik last van heb? Wie begrijpt mij nu echt? Bij deze vragen staan de Care for Cancer verpleegkundigen van Allerzorg voor je klaar.

Meer informatie

Fryslân

Lemmer - 18 maart - Uitvaart Fair

Afscheid nemen, rouwen en herinneren; we krijgen er allemaal mee te maken. Steeds meer mensen verdiepen zich daar bij leven al in. Wat zijn de trends en de ontwikkelingen. En natuurlijk wat zijn de mogelijkheden als het om een afscheid gaat? Je vindt het allemaal op de Uitvaart Fair.

Meer informatie

Leeuwarden - 21 maart - Toneelvoorstelling 'Komt een vrouw bij de dokter'

Een toneelvoorstelling van het boek van schrijver Kluun. Twintig jaar geleden kreeg zijn vrouw de diagnose borstkanker. Net zoals in het boek vertelt de voorstelling over deze tijd. Want terwijl zijn vrouw (Carmen in de voorstelling) behandeld wordt, zoekt hij (Stijn in de voorstelling) een uitvlucht in het nachtleven, vrouwen en een affaire. Een voorstelling over liefde, schofterigheid, schuldgevoelens, afscheid nemen en het vinden van humor als de dood steeds dichterbij komt.

Meer informatie

Sneek - 21 maart - Alzheimer Café 'De notaris en dementie'

Er komt een moment dat iemand met dementie niet meer zelf in staat is om zijn eigen belangen te behartigen. Financiële en medische beslissingen moeten door iemand anders worden geregeld. Femmy Smink, van notariskantoor Ellemers komt hier deze avond over vertellen. 

Meer informatie

Gelderland

Arnhem - 15 maart 2023 - D3rde Verdieping

D3rde Verdieping is voor:

  • iedereen die zich wil bezinnen op de vragen waar het leven ons voor stelt
  •  voor mensen uit Arnhem en omgeving
  • voor iedereen die op zoek is naar de zin of betekenis van het bestaan
  • voor iedereen die graag in een ontmoeting met anderen verdiept in levensvragen

Meer informatie

Arnhem - 29 maart 2023 - D3rde Verdieping

D3rde Verdieping is voor:

  • iedereen die zich wil bezinnen op de vragen waar het leven ons voor stelt
  •  voor mensen uit Arnhem en omgeving
  • voor iedereen die op zoek is naar de zin of betekenis van het bestaan
  • voor iedereen die graag in een ontmoeting met anderen verdiept in levensvragen

Meer informatie

Groningen

Groningen - 21 maart - Alzheimer Café 'Welke dag is het vandaag?'

Rina Stam, schrijfster van het boek 'Welke dag is het vandaag?' geeft tijdens deze bijeenkomst. Ze vertelt over de afgelopen zestien jaar waarin haar moeder aan dementie leed. Ze deelt haar ervaringen van de eerste tekenen van vergeetachtigheid tot de ervaringen in verzorgingscentra en uiteindelijk het stervensproces.

Meer informatie

Limburg

Heythuysen - 28 maart - Alzheimer Café 'Intimiteit en seksualiteit'

Iedereen heeft behoefte aan intimiteit. Bij dementie verandert de liefdesrelatie ingrijpend. Hoe ga je hiermee om? Een psycholoog komt hierover vertellen. 

Meer informatie

Noord-Brabant

Oss - 15 & 22 maart - Rouwcafé

Rouwcafé Oss is een plek waar mensen die rouwen om een overleden persoon bij elkaar komen en hun verdriet kunnen delen. Deelname is gratis (koffie en thee moet wel betaald worden). Je mag sámen met iemand langs komen.

Meer informatie

Breda - 29 maart - ROeR themaavond 'Meebewegen met het leven'

Iedereen krijgt vroeg of laat in zijn leven te maken met heftige gebeurtenissen. Hoe moet je dan weer verder? Tijdens de bijeenkomst van ROeR ga je samen aan de slag met de methode ‘Mijn Positieve Gezondheid’.

Meer informatie

Noord-Holland

Amsterdam - 19 maart - Koffie & cakelezing met Fokke Obbema

Schrijver en journalist Fokke Obbema is te gast tijdens de koffie- en cakelezing van zondag 19 maart. Hij spreekt over hoe sterfelijkheid onze kijk op het leven beïnvloedt. Daarnaast gaat hij in gesprek met enkele kunstenaars van de tentoonstelling Kwaadaardig Mooi.

Meer informatie


Overijssel

Ommen - 16 maart - Lezing palliatieve zorg

Lidian Neurink, verpleegkundig specialist oncologie Saxenburgh Medisch Centrum, aandachtsgebied palliatieve zorg, neemt je mee op een ontdekkingstocht: wat is palliatieve zorg eigenlijk en wat is de waarde ervan in het alledaagse leven?

Meer informatie

Almelo - 23 maart - Workshop Mindfulness

In het inloophuis Alma geeft Frieda Eisen een Mindfulness training aan patiënten met en na kanker. Mindfulness klinkt als iets zweverigs maar voor Frieda heeft het een heel andere lading. Gewoon stevig met je beide voeten op de grond staan, en gewoon ademhalen. Ook op momenten als het moeilijk is. 

Meer informatie

Utrecht

Veenendaal - 14 maart - Café Doodgewoon

Tijdens deze avond vertelt patiënt en schrijver Jannie Oskam over haar ervaringen als patiënt met uitgezaaide borstkanker in de palliatieve fase. 

Meer informatie

Utrecht - 15 maart - Bakkie Troost

Een ontmoetingsplek voor mensen die met verlies en rouw te maken hebben (als gevolg van het verlies van een dierbare), en behoefte hebben aan troost. De inloop wordt begeleid door getrainde vrijwilligers. 

Meer informatie

Vleuten - 18 maart - Open dag Hospice Johannes Hospitium Vleuten

Een kopje koffie en een rondleiding in het hospice. 

Meer informatie


Zeeland

Koudekerke - 18 maart - NAH Lotgenotenbijeenkomsten

Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl organiseert regelmatig lotgenotenbijeenkomsten voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Het doel van de lotgenotenbijeenkomsten is om op een laagdrempelige manier lotgenoten te ontmoeten. 

Meer informatie


Zuid-Holland

Dordrecht - 15 maart - Kaarten maken

Het maken van een persoonlijke kaart kan heel troostend en ondersteunend  zijn. Je kan hier onder begeleiding een kaart maken voor iemand in de rouw, een overledene, voor jezelf of als uitnodiging voor een herdenkingsmogelijkheid

Meer informatie

Leiden - 27 maart - Lotgenotengroep Jongvolwassenen met rouw (18-35jr)

Het verlies van je vader, moeder, broer, zus, vriend of vriendin kan je hele leven overhoop halen. Op 27 maart start een nieuwe ontmoetingsgroep. Je kom in deze groep acht avonden met lotgenoten samen. Er is ruimte om je verhaal te vertellen en te luisteren naar  de verhalen van de anderen; zonder oordeel en met respect voor ieders eigenheid

Meer informatie

 

Heb je gevonden wat je zocht?

Meer weten? Stel je vraag

Neem voor spoedeisende vragen en vragen over je persoonlijke, medische situatie altijd contact op met je eigen arts of verpleegkundige.
Stel jouw vraag