Home Internationale Dag van de Palliatieve Zorg 2022

Internationale Dag van de Palliatieve Zorg 2022

Zaterdag 8 oktober 2022 is de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg (IDPZ). Lees hier de activiteiten die georganiseerd worden om zorgverleners, patiënten en naasten meer bekend te maken met palliatieve zorg. 

Apeldoorn

In Apeldoorn zijn twee activiteiten georganiseerd:

  • 6 oktober, om 19.30 uur: film Pink Moon (filmhuis Gigant)
  • 8 oktober, van 13.00 tot 15.00 uur: inloopmiddag hospice Apeldoorn 

Spijkenisse

4 oktober, van 19.00 tot 21.00 uur: een thema-avond Tussenland, over leven met de dood in je schoenen met live-muziek en een lezing van Jannie Oskam. Janne schreef een boek met dezelfde titel over haar ervaringen als patiënt met uitgezaaide kanker. Meer informatie en aanmelden

Regio Amsterdam-Diemen

Alle hospices hangen op 8 oktober de vlag uit. 

Regio Friesland

Veel zorgorganisaties in Friesland beginnen rond 8 oktober met het spel De dood uit de pot. Dit spel helpt zorgverleners samen het gesprek aan te gaan over levensvragen en de laatste levensfase. 

Regio Noordwest Veluwe

In de regio Noordwest Veluwe worden verschillende activiteiten georganiseerd van 3 tot en met 8 oktober 2022. Je leest het complete programma hier

Regio Twente

De week voor 8 oktober staat in teken van de Week van het Wensenboekje. In deze week zijn er digitale lunchbijeenkomsten en worden er campagnes gevoerd in ziekenhuizen en op de markt. Houd LinkedIn en Twitter van het netwerk in de gaten voor actuele informatie.

Inloop hospices

Verschillende hospices houden op 8 oktober een open huis of organiseren een symposium of andere activiteit:

Podcastserie Aangekondigd einde

Podcastmaker Silvia Bromet gaat de dood liever uit de weg. Als zij Christiaan Rhodius tegenkomt, snapt zij ook niet hoe hij kan werken als arts in hospice Bardo. Christiaan nodigt Silvia uit om met hem mee te lopen. 

De podcastserie Aangekondigd Einde, verschijnt vanaf 8 oktober op het podcast-kanaal van Bardo.

Luister via de trailer naar wat je vanaf 8 oktober in drie opeenvolgende weken kunt verwachten in Aangekondigd Einde.


Heb je aanvullingen voor deze lijst? Laat hier onder via het contactblok een reactie achter, en wij zetten de activiteit erbij.

Heb je gevonden wat je zocht?

Meer weten? Stel je vraag

Neem voor spoedeisende vragen en vragen over je persoonlijke, medische situatie altijd contact op met je eigen arts of verpleegkundige.
Stel jouw vraag