Home Agenda Lotgenotenbijeenkomst voor kankerpatiënten: Zinvol leven

Lotgenotenbijeenkomst voor kankerpatiënten: Zinvol leven

Datum 07 oktober 2024
Tijd evenement 13:00 - 15:00
Plaats Anna's Huis, Zorgboulevard Koningin Julianaplein 18 in Zaandam
Organisator Anna's Huis

Ingrijpende diagnose

De diagnose kanker is ingrijpend, al helemaal als je niet meer beter kan worden. Geconfronteerd worden met ongeneselijke kanker kan je aan het wankelen brengen. Het heeft invloed op wie je bent, hoe je je voelt en hoe je in het leven staat. Alles verandert: je lichaam, je gemoedstoestand, je contact met naasten, je gevoel van zinvolheid, de manier waarop je je dag invult, je toekomstplannen. Het is soms best een zoektocht om hierin je weg te vinden. Het kan daarom prettig zijn om te praten met mensen die hetzelfde doormaken.

We organiseren in het najaar van 2024 vijf groepsbijeenkomsten voor mensen met kanker die weten dat ze niet meer beter worden. De bijeenkomsten staan in het teken van ontmoeting, herkenning, uitwisseling en inspiratie. Het doel is om met gelijkgestemden te onderzoeken hoe je je weg kan vinden in de (nieuwe) situatie.

Elke bijeenkomst staat in het teken van een thema dat te maken heeft met zingeving. Na eerdere reeksen gaven deelnemers aan meer verbinding, vertrouwen, hoop, kracht en moed te ervaren in hun palliatieve proces. De gesprekken zullen begeleid worden door Maudy van Klaveren, geestelijk verzorger bij Questio-Centrum voor Levensvragen. De groep bestaat uit maximaal 6 deelnemers.

Aanmelden

Aanmelden kan via Anna's Huis website. Er zijn geen kosten aan verbonden. Parkeren kan in de parkeergarage AH XL: Kon. Julianaplein 14, 1502 DV Zaandam.

Meer weten? Stel je vraag

Neem voor spoedeisende vragen en vragen over je persoonlijke, medische situatie altijd contact op met je eigen arts of verpleegkundige.
Stel jouw vraag