Home Ervaringsverhalen Het trainen doet zoveel met me

Het trainen doet zoveel met me

René (64) heeft uitgezaaide prostaatkanker en wordt niet meer beter. Zijn arts, oncoloog dr. Pieter van den Berg, moedigde hem aan om mee te doen aan de LoveLife Run.
René en zijn oncoloog
René (rechts) met zijn oncoloog. Foto: Tergooi MC

 

E-mail

'Toen ik hoorde dat ik niet meer beter werd, wilde ik eigenlijk haast maken om veel dingen te doen. Maar dat kon mijn lichaam niet meer aan. Ik wist even niet meer wat ik moest met mijn verdere leven. Toen stuurde dokter Van den Berg me een e-mail. Of ik zin had om te beginnen met trainen voor de LoveLife Run. Eerst kon ik mijn ogen niet geloven en dacht ik dat de e-mail niet voor mij was bedoeld!’

Magie

‘Het trainen doet zoveel met me! Geestelijk misschien nog wel meer dan voor mijn lijf. Toen ik voor het eerst bij de trainingsgroep kwam, wist ik dat ik op de juiste plek was. Inmiddels kan ik zoveel meer. En als ik hoor dat ik ook nog eens een rolmodel kan zijn voor andere mensen! De dag van de LoveLife Run, 26 mei 2024: dat is iets magisch. Daar leef ik naartoe.’

In beweging

‘Na het nieuws over mijn ziekte vond ik mezelf zielig en was ik soms vervelend voor mijn omgeving. Maar daar schiet je niks mee op. Nu is er ineens weer een doel in mijn leven. Iedere woensdag ga ik naar de atletiekbaan om te trainen met mijn groep: allemaal mensen die een ziekte hebben. 

We steunen elkaar, bijvoorbeeld als iemand er even doorheen zit na een slechte medische uitslag. Inmiddels hebben we een sterke band met elkaar. Daarin spelen de trainers een hele belangrijke rol!’

Doneren

‘Ik loop 5 kilometer, samen met mijn jongste zoon en nichtje. Ik heb al een flink sponsorbedrag opgehaald, en doneren kan nog! Ik weet ook zeker dat ik na de LoveLife Run in beweging blijf, zolang het kan. 

René is 64 jaar en heeft uitgezaaide prostaatkanker. Dit interview is een samenvatting. Het hele interview lees je op de website van Tergooi MC. In dit interview lees je ook de ervaring van oncoloog Pieter van den Berg, ambassadeur én deelnemer van de ‘LoveLife Run’. 
 

Meer weten? Stel je vraag

Neem voor spoedeisende vragen en vragen over je persoonlijke, medische situatie altijd contact op met je eigen arts of verpleegkundige.
Stel jouw vraag