Home Agenda Boekpresentatie 'Het leven loslaten'

Boekpresentatie 'Het leven loslaten'

Datum 14 mei 2024
Type evenement boekpresentatie
Tijd evenement 20:00 uur
Kosten geen
Plaats Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179 in Amsterdam
Organisator De Arbeidspers
Een boekpresentatie van Cathelijne Verboeket-Crul: een verpleegkundige, haar patiënten en het stervensproces, thuis en in het hospice.

Verpleegkundig specialist Cathelijne Verboeket-Crul heeft inmiddels aan honderden sterfbedden gezeten, en begeleidt de zorg van patiënten dag en nacht. In haar eerste boek Het leven loslaten geeft ze een unieke inkijk in hoe de aanloop naar de dood eruit kan zien, met de keuzes en dilemma’s die hierbij horen. Over palliatieve zorg en euthanasie, sterfbedvisoenen en seksualiteit, en mensen die bewust stoppen met eten en drinken om de dood te versnellen. Het boek biedt inzicht en troost aan iedereen die te maken krijgt met één van de kwetsbaarste momenten in een mensenleven: het stervensproces.

Programma

Tijdens deze avond zal Cathelijne Verboeket-Crul het boek Het leven loslaten presenteren en meer vertellen over de totstandkoming hiervan. Daarnaast zal ze een openhartig gesprek voeren met professionals en ervaringsdeskundigen over diverse benaderingen van het omgaan met het stervensproces, waarbij dit gevoelige en kwetsbare thema vanuit verschillende perspectieven wordt belicht.

Lees hier meer over de professionals die tijdens deze avond zullen spreken. De toegang is gratis. Je kun je aanmelden via de website van Pakhuis de Zwijger. 

Meer weten? Stel je vraag

Neem voor spoedeisende vragen en vragen over je persoonlijke, medische situatie altijd contact op met je eigen arts of verpleegkundige.
Stel jouw vraag