Home Agenda Longpunt Hoogeveen & regio: Wat gebeurt er als de ziekte erger wordt (palliatieve zorg)

Longpunt Hoogeveen & regio: Wat gebeurt er als de ziekte erger wordt (palliatieve zorg)

Datum 17 oktober 2024
Type evenement informatiebijeenkomst
Tijd evenement 14.00 - 16.00 uur
Kosten Geen, wel graag aanmelden door een e-mail te sturen naar drenthe@regio.longfonds.nl
Plaats Zalencomplex de Vredehorst, Zuidwoldigerweg 32 in Hoogeveen
Organisator Longfonds
Op 17 oktober gaat Longpunt Hoogeveen & regio over palliatieve zorg bij een longziekte.

Tijdens het Longpunt besteden verpleegkundig specialist palliatieve zorg Mariska Reurink van Icare en het Palliatief Consultatieteam Drenthe aandacht aan het thema: ‘Palliatieve zorg bij longziekte'. Wat gebeurt er als de ziekte erger wordt en hoe zorgen we voor zo optimaal als mogelijk comfort?’

Waar gaat het over?

Palliatieve zorg is de zorg gaat over het verzachten of verlichten van de klachten van mensen met een ongeneeslijke ziekte. COPD en longfibrose zijn zulke ziekten. De laatste jaren komt er daarom steeds meer aandacht voor palliatieve zorg bij longziekten.

Palliatieve zorg bij longziekten gaat over begeleiding en behandeling van mensen met een gevorderde (in een ver stadium) longziekte. Het doel is de kwaliteit van de zorgverlening te verbeteren. En daarmee de kwaliteit van leven van patiënten.

In de bijeenkomst wordt een inleiding gegeven in de palliatieve zorg. En wordt ingegaan op medicatie en behandelingen die een rol kunnen spelen in de palliatieve levensfase. Ook komen onderwerpen als palliatieve sedatie en euthanasie aan bod.

Praktische informatie

Deelnemen is gratis, maar graag wel aanmelden door een e-mail te sturen naar drenthe@regio.longfonds.nl
Voor meer informatie kun je bellen naar 0528 37 18 21. Er wordt verzocht tijdens deze bijeenkomsten geen geurtjes te gebruiken. 

Meer over Longpunten

Bij alle Longpunten zijn de bijeenkomsten gericht op mensen met een longziekte en hun partners en zorgverleners, waar actuele informatie en praktische tips worden gegeven. Afwisselend houden onder andere (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers er een voordracht. Uiteraard kun je bij de zorgverleners met vragen terecht. De Longpunten zijn ook dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en van elkaar te leren. Georganiseerd door het Longfonds, met hulp van veel zorgprofessionals, soms ook van Isala. 

Meer weten? Stel je vraag

Neem voor spoedeisende vragen en vragen over je persoonlijke, medische situatie altijd contact op met je eigen arts of verpleegkundige.
Stel jouw vraag