Home Agenda Mantelpraat ontmoetingscafé

Mantelpraat ontmoetingscafé

Datum 08 juli 2024
Type evenement lotgenotencontact
Tijd evenement 13.30 tot 15.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur)
Kosten geen
Plaats 't Voorhuys, De Deel 20 in Emmeloord
Organisator Steunpunt Mantelzorg Carrefour
Bij het Mantelpraat ontmoetingscafé van Steunpunt Mantelzorg Carrefour op maandag 8 juli is het thema 'Wensen en grenzen rondom levenseinde'. De middag is mede vanuit de aangegeven behoefte van mantelzorgers. 

Een mens plant van alles in zijn leven: opleiding, loopbaan, woning, feestdagen, gezinsuitbreiding, testament. Nadenken en praten over invulling van het levenseinde, gedachten en wensen hierover uitspreken is voor velen niet gebruikelijk.

Openheid en duidelijkheid hierover geeft nieuwe ruimte, duidelijkheid en rust, als iemand weet dat het afscheid op een dag echt bij hem of haar past of bij degene van wie hij/zij houdt. En daarin is meer mogelijk dan vaak wordt gedacht.

Gastspreker

Gastspreker en schrijver Maria Grijpma werkte lang in de terminale zorg. Haar vader kreeg vorig jaar euthanasie ondanks zijn diagnose dementie in 2018. Aan de hand van haar verhaal komen de aanwezigen vanzelf bij hun eigen beleven van leven en dood. 

Aanmelden

Toegang is gratis maar aanmelden is gewenst. Je kunt je aanmelden via mantelzorg@carrefour.nu of bellen naar 0527-630000.

Meer weten? Stel je vraag

Neem voor spoedeisende vragen en vragen over je persoonlijke, medische situatie altijd contact op met je eigen arts of verpleegkundige.
Stel jouw vraag