Home Ervaringsverhalen Over Mijn Lijk - seizoen 9

Over Mijn Lijk - seizoen 9

In het televisieprogramma 'Over Mijn Lijk' van BNN-VARA volgt Tim Hofman vijf jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn en niet lang meer te leven hebben. Seizoen 9 van deze serie startte op 5 januari 2022. 

In seizoen 9 volgt Tim Patrick, Jip, Kiki, Roy, Francis en Irene. Hoe leven ze met de gedachte dat ze niet lang meer te leven hebben? Welke dromen hebben ze nog? En hoe halen ze ondanks hun ziekte alles uit het leven?

Tijdens de serie kijk je een half jaar mee bij al hun hoogte- en dieptepunten. En krijg je een unieke kijk in het leven van deze inspirerende jongens en meiden. 

Je ziet Over Mijn Lijk bij BNNVARA op Ned. 1. 

Op 14 oktober 2022  is er ‘Over Mijn Lijk – de Reünie’. De deelnemers of hun nabestaanden komen bij elkaar en blikken samen met presentator Tim terug op het afgelopen jaar. De eerste twee afleveringen van de Reünie zie je online op het gratis platform NPO Start

Hoe gaat het nu met de deelnemers?

Tijdens de opnames van Over Mijn Lijk seizoen 9 overleden twee deelnemers: Kiki en Patrick. In aflevering 7 neem je afscheid van Kiki tijdens haar uitvaart. Kiki overleed op 14 juli 2021. Midden in de zomer, op een zonnige dag staat haar kist in de zon en komen vrienden en familie bij elkaar voor een laatste groet.

Ook is er in deze uitzendig een emotioneel afscheid van Patrick. Presentator Tim bezoekt hem, net voor zijn euthanasie thuis. Patrick wilde hier geen camera bij, maar hun stemmen zijn wel te horen. Patrick overleed op 26 oktober 2020.

De naasten van Kiki en Patrick zijn nog actief op Instagram waar ze een mooi herinneringsdocument achterlaten. Je kunt ze volgen op @patrickentibbyevers en @kusvankiki.  

Een aantal deelnemers zoals Roy en Jip zijn ook te vinden op Instagram. Ze nemen volgers mee in hun ziekteproces. Ze hebben alletwee een hersentumor. Je kunt ze volgen op @royouderikerink en @jipavamarie. Op de website van Over Mijn Lijk vind je blogs van Francis en Irene. 

Dit is palliatieve zorg

Alle deelnemers van Over Mijn Lijk waren/zijn ongeneeslijk ziek. Als je niet meer beter wordt, kun je rekenen op palliatieve zorg. Dat is zorg voor jou en jouw naasten. Zo kun je deze periode zo goed mogelijk beleven, en doen wat jij belangrijk vindt. Lees op deze pagina de betekenis van palliatieve zorg

Meer weten? Stel je vraag

Neem voor spoedeisende vragen en vragen over je persoonlijke, medische situatie altijd contact op met je eigen arts of verpleegkundige.
Stel jouw vraag