Home Ervaringsverhalen Over Mijn Lijk

Over Mijn Lijk

In het televisieprogramma Over Mijn Lijk van BNN-VARA volgt Tim Hofman vijf jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn en niet lang meer te leven hebben. Seizoen 10 van deze serie wordt op dit moment opgenomen. Seizoen 9 startte op 5 januari 2022. 

Seizoen 9

In seizoen 9 volgt Tim Patrick, Jip, Kiki, Roy, Francis en Irene. Tijdens de serie kijk je een half jaar mee bij al hun hoogte- en dieptepunten. En krijg je een unieke kijk in het leven van deze inspirerende jongens en meiden. 

Hoe gaat het nu met de deelnemers?

Tijdens de opnames van Over Mijn Lijk seizoen 9 overleden twee deelnemers: Kiki en Patrick. In aflevering 7 neem je afscheid van Kiki tijdens haar uitvaart. Kiki overleed op 14 juli 2021. Midden in de zomer, op een zonnige dag staat haar kist in de zon en komen vrienden en familie bij elkaar voor een laatste groet.

Ook is er in deze uitzendig een emotioneel afscheid van Patrick. Presentator Tim bezoekt hem, net voor zijn euthanasie thuis. Patrick wilde hier geen camera bij, maar hun stemmen zijn wel te horen. Patrick overleed op 26 oktober 2020.

De naasten van Kiki en Patrick zijn nog actief op Instagram waar ze een mooi herinneringsdocument achterlaten. Je kunt ze volgen op @patrickentibbyevers en @kusvankiki.  

Eind 2022 maakte de redactie van Over Mijn Lijk bekend dat Irene op 2 december 2022 is overleden. 

Deelnemers Roy en Jip leven nog, en zijn te vinden op Instagram. Ze nemen volgers mee in hun ziekteproces. Ze hebben alletwee een hersentumor. Je kunt ze volgen op @royouderikerink en @jipavamarie. Op de website van Over Mijn Lijk vind je blogs van Francis.

Over Mijn Lijk Reünie

In Over Mijn Lijk – de Reünie’ komen de deelnemers en hun nabestaanden bij elkaar en blikken samen met presentator Tim terug op het afgelopen jaar. Irene is hier nog bij, maar het ging toen niet goed met haar. Je vindt alle afleveringen online op het gratis platform NPO Start. Op 4 en 11 januari 2023 was de serie op NPO te zien. 

Over Mijn Lijk seizoen 10

Op dit moment is het mogelijk om je aan te melden voor een nieuw seizoen van Over Mijn Lijk. Wanneer de uitzendingen van Over Mijn Lijk seizoen 10 zijn, is nog onbekend.

Eén van de deelnemers is wel bekend. Eva Hermans-Kroot heeft gedeeld dat zij te zien is in seizoen 10. Eva heeft een populair Instagram-account: @longeneeslijk. Eva heeft haar verhaal eerder ook gedeeld op Overpalliatievezorg. Je leest haar interviews hier

Op 24 januari 2023 werd de tweede deelnemer bekend: Zoë Keasberry. Zoe was 27 jaar en had uitgezaaide botkanker. Zoë is inmiddels overleden. 

Meer weten? Stel je vraag

Neem voor spoedeisende vragen en vragen over je persoonlijke, medische situatie altijd contact op met je eigen arts of verpleegkundige.
Stel jouw vraag