Home Ervaringsverhalen Over Mijn Lijk

Over Mijn Lijk

In het televisieprogramma Over Mijn Lijk van BNN-VARA volgt Tim Hofman vijf jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn en niet lang meer te leven hebben. Seizoen 10 van deze serie is elke dinsdag om 21:40 uur te zien op NPO 1. 

Over Mijn Lijk seizoen 10

Presentator Tim Hofman onmoet in het tiende seizoen van Over Mijn Lijk vijf jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn en alles uit de laatste fase van hun leven proberen te halen: Zoë, Jeffrey, Jegor, Eva en Maaike.

Blogs aflevering seizoen 10 

Na elke aflevering publiceren wij op Overpalliatievezorg een blog. In deze blogs leggen we meer uit over de onderwerpen die de deelnemers van Over Mijn Lijk bezighoudt. 

Deelnemers Over Mijn Lijk seizoen 10 

Eva Hermans-Kroot is 24 jaar, zij heeft uitgezaaide longkanker. Vanaf haar diagnose deelt ze haar verhaal op haar Instagram-account: @longeneeslijk. Inmiddels heeft ze meer dan 175.000 volgers. Eva heeft haar verhaal eerder ook gedeeld op Overpalliatievezorg. Je leest haar interviews hier

De andere deelnemers zijn:

Zoë Keasberry is 27 jaar. Ze werkt in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast volgt ze de hbo-studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Ze weet sinds 2019 dat ze botkanker heeft. Na chemotherapie was ze kankervrij. In 2021 blijkt de kanker terug te zijn. Ze heeft ook uitzaaiingen in de longen. Zoë is op 4 maart 2023 overleden. 

Jeffrey Kleijn is 35 jaar. Hij heeft een eigen bedrijf: hij is loodgieter. Hij is getrouwd met Trudy. Samen hebben ze twee kinderen: Max en Merel. Begin 2021 kreeg hij te horen dat hij darmkanker heeft, met uitzaaiingen in de lever, milt en het buikvlies. Jeffrey is op 13 november 2023 overleden. 

Maaike is 32 jaar. Ze is getrouwd met Hendrik. Samen hebben ze een tweeling: Mare en Nils. In 2014 blijkt Maaike een melanoom te hebben. Dit is een vorm van huidkanker. Bij een operatie wordt zowel dit melanoom als haar lymfeklieren weggehaald. Een paar jaar later komt de kanker terug, inclusief uitzaaiingen in haar longen en een aantal andere organen.

Jegor is 31 jaar. Zijn vriendin heet Daisy. In 2015 bleek hij een tumor in zijn hoofd te hebben. Nadat de tumor verwijderd was, kwam er in 2019 een nieuwe tumor in zijn hoofd. Jegor is weer geopereerd en wordt nu regelmatig in het ziekenhuis gecontroleerd. 

Seizoen 9

In seizoen 9 volgde Tim Patrick, Jip, Kiki, Roy, Francis en Irene. Tijdens de serie keek je een half jaar mee bij al hun hoogte- en dieptepunten. En kreeg je een unieke kijk in het leven van deze inspirerende jongens en meiden. 

Hoe gaat het met de deelnemers van Over Mijn Lijk seizoen 9? 

Tijdens de opnames van Over Mijn Lijk seizoen 9 overleden twee deelnemers: Kiki en Patrick. In aflevering 7 neem je afscheid van Kiki tijdens haar uitvaart. Kiki overleed op 14 juli 2021. Midden in de zomer, op een zonnige dag staat haar kist in de zon en komen vrienden en familie bij elkaar voor een laatste groet.

Ook is er in deze uitzendig een emotioneel afscheid van Patrick. Presentator Tim bezoekt hem, net voor zijn euthanasie thuis. Patrick wilde hier geen camera bij, maar hun stemmen zijn wel te horen. Patrick overleed op 26 oktober 2020.

De naasten van Kiki en Patrick zijn nog actief op Instagram waar ze een mooi herinneringsdocument achterlaten. Je kunt ze volgen op @patrickentibbyevers en @kusvankiki.  

Eind 2022 maakte de redactie van Over Mijn Lijk bekend dat Irene op 2 december 2022 is overleden. Tijdens de uitzendingen van seizoen 10 werd bekend dat Francis op 4 februari 2024 is overleden.

Deelnemers Roy en Jip leven nog, en zijn te vinden op Instagram. Ze nemen volgers mee in hun ziekteproces. Ze hebben alletwee een hersentumor. Je kunt ze volgen op @royouderikerink en @jipavamarie

Over Mijn Lijk Reünie

In Over Mijn Lijk – de Reünie’ komen de deelnemers en hun nabestaanden bij elkaar en blikken samen met presentator Tim terug op het afgelopen jaar. Irene is hier nog bij, maar het ging toen niet goed met haar. Je vindt alle afleveringen online op het gratis platform NPO Start. Op 4 en 11 januari 2023 was de serie op NPO te zien. 

 

Meer weten? Stel je vraag

Neem voor spoedeisende vragen en vragen over je persoonlijke, medische situatie altijd contact op met je eigen arts of verpleegkundige.
Stel jouw vraag