Home Ervaringsverhalen Over Mijn Lijk

Over Mijn Lijk

In het televisieprogramma Over Mijn Lijk van BNN-VARA volgt Tim Hofman vijf jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn en niet lang meer te leven hebben.

Over Mijn Lijk seizoen 10

Presentator Tim Hofman onmoette in het tiende seizoen van Over Mijn Lijk vijf jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn en alles uit de laatste fase van hun leven proberen te halen: Zoë, Jeffrey, Jegor, Eva en Maaike.

Deelnemers Over Mijn Lijk seizoen 10 

Eva Hermans-Kroot is 24 jaar, zij heeft uitgezaaide longkanker. Vanaf haar diagnose deelt ze haar verhaal op haar Instagram-account: @longeneeslijk. Inmiddels heeft ze meer dan 300.000 volgers. Eva heeft haar verhaal eerder ook gedeeld op Overpalliatievezorg. Je leest haar interviews hier

Jegor is 31 jaar. Zijn vriendin heet Daisy. In 2015 bleek hij een tumor in zijn hoofd te hebben. Nadat de tumor verwijderd was, kwam er in 2019 een nieuwe tumor in zijn hoofd. Jegor is weer geopereerd en wordt nu regelmatig in het ziekenhuis gecontroleerd. Jegor vertelde op Overpalliatievezorg hoe het nu met hem gaat. Lees zijn interview hier

Zoë Keasberry was 27 jaar. Ze werkte in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast volgde ze de hbo-studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Zoë had in 2019 botkanker, en was na behandelingen genezen. In 2021 bleek de kanker terug te zijn, met uitzaaiingen in haar longen. Zoë is op 4 maart 2023 overleden. 

Jeffrey Kleijn was 35 jaar. Hij had als loodgieter een eigen bedrijf..Samen met Trudy hadden ze twee kinderen: Max en Merel. Begin 2021 kreeg hij te horen dat hij darmkanker heeft, met uitzaaiingen in de lever, milt en het buikvlies. Jeffrey is op 13 november 2023 overleden. 

Maaike is 32 jaar. Ze is getrouwd met Hendrik. Samen hebben ze een tweeling: Mare en Nils. In 2014 blijkt Maaike een melanoom te hebben. Dit is een vorm van huidkanker. Bij een operatie wordt zowel dit melanoom als haar lymfeklieren weggehaald. Een paar jaar later komt de kanker terug, inclusief uitzaaiingen in haar longen en een aantal andere organen.

Blogs aflevering seizoen 10 

Na elke aflevering schreven wij op Overpalliatievezorg een blog. In deze blogs leggen we meer uit over de onderwerpen die de deelnemers van Over Mijn Lijk bezighoudt. 

Over Mijn Lijk podcast 

Naast de televisieseris is er ook een Over Mijn Lijk-podcast. In de podcast hoor je hoe het nu met iedereen gaat. En komen deelnemers en nabestaanden uit verschillende seizoenen samen om belangrijke onderwerpen te bespreken. Net zoals de televisieserie presenteert Tim Hofman deze podcast. 

De podast is te luisteren via de gratis NPO-luisterapp en overige podcastplatformen (luister hier op Spotify)

Seizoen 9

In seizoen 9 volgde Tim Patrick, Jip, Kiki, Roy, Francis en Irene. Tijdens de serie keek je een half jaar mee bij al hun hoogte- en dieptepunten. En kreeg je een unieke kijk in het leven van deze inspirerende jongens en meiden. 

Hoe gaat het met de deelnemers van Over Mijn Lijk seizoen 9? 

Tijdens de opnames van Over Mijn Lijk seizoen 9 overleden twee deelnemers: Kiki en Patrick. In aflevering 7 neem je afscheid van Kiki tijdens haar uitvaart. Kiki overleed op 14 juli 2021. Midden in de zomer, op een zonnige dag staat haar kist in de zon en komen vrienden en familie bij elkaar voor een laatste groet.

Ook is er in deze uitzendig een emotioneel afscheid van Patrick. Presentator Tim bezoekt hem, net voor zijn euthanasie thuis. Patrick wilde hier geen camera bij, maar hun stemmen zijn wel te horen. Patrick overleed op 26 oktober 2020.

De naasten van Kiki en Patrick zijn nog actief op Instagram waar ze een mooi herinneringsdocument achterlaten. Je kunt ze volgen op @patrickentibbyevers en @kusvankiki.  

Eind 2022 maakte de redactie van Over Mijn Lijk bekend dat Irene op 2 december 2022 is overleden. Tijdens de uitzendingen van seizoen 10 werd bekend dat Francis op 4 februari 2024 is overleden.

Deelnemers Roy en Jip leven nog, en zijn te vinden op Instagram. Ze nemen volgers mee in hun ziekteproces. Ze hebben alletwee een hersentumor. Je kunt ze volgen op @royouderikerink en @jipavamarie

Over Mijn Lijk Reünie 

In Over Mijn Lijk – de Reünie’ komen de deelnemers en hun nabestaanden van seizoen 9 bij elkaar en blikken samen met presentator Tim terug op het afgelopen jaar. Irene is hier nog bij, maar het ging toen niet goed met haar. Je vindt alle afleveringen online op het gratis platform NPO Start

 

Meer weten? Stel je vraag

Neem voor spoedeisende vragen en vragen over je persoonlijke, medische situatie altijd contact op met je eigen arts of verpleegkundige.
Stel jouw vraag